Strafrechtadvocaat voor vernieling in Haarlem

Advocaat vernieling Haarlem

Als u verdacht wordt van vernieling, kan dit een straf opleveren. De Officier van Justitie is in Nederland belast met de vervolging van strafbare feiten en kan besluiten om u te dagvaarden. In dat geval zult u voor de politierechter van de Rechtbank Noord-Holland, locatie Haarlem moeten verschijnen. Het is dan verstandig om u bij te laten staan door een ervaren strafrechtadvocaat. Een strafrechtadvocaat van advocaat-haarlem.nl behandelt vaak strafzaken met betrekking tot vernieling en weet dan ook precies hoe hij ervoor kan zorgen dat uw strafzaak in Haarlem een goede afloop heeft. Vaak bereiken wij een lagere straf en als dat mogelijk is vrijspraak.

Wordt u verdacht van vernieling?

Vernieling is strafbaar gesteld in artikel 350 van het Wetboek van Strafrecht. Het wordt als volgt geformuleerd:

1.

Hij die opzettelijk en wederrechtelijk enig goed dat geheel of ten dele aan een ander toebehoort, vernielt, beschadigt, onbruikbaar maakt of wegmaakt, wordt gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste twee jaren of geldboete van de vierde categorie.

2.

Met gevangenisstraf van ten hoogste drie jaren of een geldboete van de vierde categorie wordt gestraft hij die opzettelijk en wederrechtelijk een dier dat geheel of ten dele aan een ander toebehoort, doodt, beschadigt, onbruikbaar maakt of wegmaakt.

Er moet dus sprake zijn van opzettelijk geweld om een vernieling teweeg te brengen. Door het vernielen van een zaak wordt de openbare orde verstoord. Er kan bijvoorbeeld sprake zijn van het bekogelen van een bushokje met stenen of het wederrechtelijk slopen van een standbeeld. Ook is vaak sprake van uitgaansgeweld waarbij schade wordt aangericht.

Tevens worden dieren in de wet ook aangemerkt als een ‘goed’. Het mishandelen of doden van een dier kan dus ook vernieling opleveren.

Het is aan te raden om uw strafzaak te laten beoordelen door een ervaren strafrechtadvocaat. Soms blijkt dat er onvoldoende bewijs is voor vernieling of speelden er bijzondere omstandigheden mee. Een strafrechtadvocaat van advocaat-haarlem.nl slaagt er vaak in om uw straf te beperken en zo mogelijk vrijspraak te bereiken.

 

Welke straf kan er aan u opgelegd worden?

Het Nederlandse strafrecht kent verschillende soorten straffen en maatregelen. De meest voorkomende zijn de gevangenisstraf, geldboete en taakstraf. Voor vernieling mag aan u een gevangenisstraf van maximaal drie jaar worden opgelegd. Het hangt natuurlijk af van alle feiten en omstandigheden van uw strafzaak, welke straf geëist zal worden door de Officier van Justitie. Het is een feit dat een ervaren strafrechtadvocaat van advocaat-haarlem.nl er vaak in slaagt om een lagere straf te bereiken dan de officier aan de politierechter in Haarlem voorstelt.

De rechter heeft ook de mogelijkheid om een geldboete op te leggen, al dan niet in combinatie met een gevangenisstraf. De maximale geldboete die voor vernieling opgelegd mag worden is €82.000. Als u zichzelf niet verzekert van goede verdediging loopt u de kans dat u in de schulden komt! U bent namelijk verplicht om de geldboete te betalen. Een ervaren strafrechtadvocaat van advocaat-haarlem.nl kan er voor zorgen dat u niet onnodig zwaar bestraft wordt. Dit geldt ook wanneer er een hoge werkstraf geëist wordt door de Officier van Justitie.

 

Zitting bij Rechtbank Noord-Holland, locatie Haarlem

Wordt u verdacht van vernieling? De kans is dan groot dat u een dagvaarding ontvangt om voor de politierechter van de rechtbank Noord-Holland, locatie Haarlem te verschijnen. U mag zelf bepalen of u zich bij laat staan door een advocaat tijdens de zitting. Het is altijd aan te raden om bijstand in te schakelen. Als u contact opneemt met een strafrechtadvocaat van advocaat-Haarlem.nl zullen wij uw zaak met u doorspreken en uw dossier opvragen bij het Arrondissementsparket in Haarlem. Vervolgens kan uw advocaat aan de hand van het dossier bekijken welk bewijs er is en een verdedigingsstrategie bepalen. Een strafrechtadvocaat van advocaat-haarlem.nl bereikt vaak een lagere straf en zo mogelijk vrijspraak!

 

TOM-zitting bij Openbaar Ministerie

Het kan ook voorkomen dat de Officier van Justitie besluit om zelf de vervolging op zich te nemen. U wordt dan niet gedagvaard om voor de politierechter te verschijnen, maar krijgt dan een uitnodiging om bij een TOM-zitting te verschijnen. Er zal dan een transactievoorstel worden gedaan, inhoudende een taakstraf of geldboete. De Officier van Justitie mag geen gevangenisstraf opleggen maar straft vaak wel hoger dan een onafhankelijke rechter. Let u dus goed op! Wij zien vaak dat mensen tijdens een dergelijke zitting zomaar elk aanbod accepteren om niet naar de rechter te hoeven. Echter is het soms beter om uw zaak door een onafhankelijke rechter te laten beoordelen. Het is verstandig om u tijdens de TOM-zitting in Haarlem bij te laten staan door een ervaren strafrechtadvocaat. Wij kunnen er namelijk voor zorgen dat u niet onnodig zwaar gestraft wordt. Als uw advocaat het verstandig acht, kan hij er ook voor zorgen dat uw strafzaak alsnog door een onpartijdige rechter wordt beoordeeld.

 

Contact met een ervaren strafrechtadvocaat

Als u graag contact wilt met een ervaren strafrechtadvocaat, vult u dan het contactformulier in. Wij zullen zo snel mogelijk en geheel vrijblijvend contact met u opnemen. Als u verdere bijstand wilt, maar u niet veel verdient, is dit geen probleem. Wij staan u graag bij op basis van Pro Deo of gesubsidieerde rechtsbijstand. In andere gevallen kan er vaak een vaste prijsafspraak gemaakt worden. Bij ons bent u er altijd van verzekert dat er een ervaren strafrecht advocaat aan uw strafzaak werkt, en geen beginner of stagiair. Tevens werken wij landelijk! Vult u nu onderstaand contactformulier in.