Veroordeling voor ontuchtige handelingen en dichtknijpen keel na avondje stappen

De rechtbank Noord-Holland, locatie Haarlem, heeft op 14 december 2017 uitspraak gedaan in een zaak over mishandeling.

Veroordeling voor ontuchtige handelingen en dichtknijpen keel na avondje stappen

De verdachte in deze zaak stond terecht voor mishandeling en het plegen van ontuchtige handelingen. De verdachte werd er immers van verdacht dat hij na een avond stappen onverhoeds met zijn handen in de broek van het slachtoffer is gegaan en onder de bovenkleding van het slachtoffer. Daarnaast werd de verdachte ervan verdacht dat hij, nadat het slachtoffer meermalen had aangegeven niet van dat gedrag gediend te zijn, de keel en hals van het slachtoffer te hebben vastgepakt en dichtgeknepen.

 

Standpunt strafrechtadvocaat

De advocaat van de verdachte heeft bepleit dat de verdachte heeft ontkend het slachtoffer te hebben mishandeld dan wel aangerand. De strafrechtadvocaat stelt dat de verklaringen van het slachtoffer wisselend, tegenstrijdig en inconsistent zijn. Bovendien stroken de verklaringen niet met andere getuigenverklaringen, aldus de advocaat. De advocaat stelt dan ook dat, gelet op de onbetrouwbaarheid van de verklaringen, deze niet kunnen worden gebezigd voor het bewijs.

 

Oordeel rechtbank Haarlem

De rechtbank oordeelde dat de verklaringen niet worden uitgesloten van het bewijs, nu de verklaringen naar het oordeel van de rechtbank wel betrouwbaar zijn. De verdachte heeft immers kort na het incident, een paar uur later en tijdens de aangifte consistent en gedetailleerd verklaard. De rechtbank neemt daarbij in aanmerking dat er geen blijk is van een motief bij het slachtoffer om de verdachte valselijk van zulke ernstige feiten te beschuldigen.

De rechtbank Haarlem acht dan ook wettig en overtuigend bewezen dat de verdachte het ten laste gelegde heeft begaan en verklaard de verdachte schuldig voor mishandeling en feitelijke aanranding van de eerbaarheid. De verdachte werd veroordeeld tot een gevangenisstraf voor de duur van 180 dagen, waarvan 177 voorwaardelijk, 200 uur taakstraf en het betalen van een schadevergoeding van € 2381,00 aan het slachtoffer.

 

Strafrechtadvocaat mishandeling

Indien u wordt verdacht van een soortgelijk delict kunt u zich laten bijstaan door een ervaren strafrechtadvocaat, welke voor u een zo laag mogelijke straf, of indien mogelijk zelfs vrijspraak, zal bereiken. Wanneer u het contactformulier invult neemt een ervaren advocaat voor mishandeling direct gratis en vrijblijvend contact met u op over uw strafzaak in Haarlem!

Geschreven door

Juridisch medewerker
Op